Klaslokalen

Elke schoolbank goed (led)verlicht

Verlichting klaslokalen

Onderzoek geeft aan dat het juiste omgevingslicht een positief effect heeft op de prestaties van mensen. Dit geldt ook voor leerlingen of studenten in een klaslokaal of universiteitsaula. Kostenefficiënte verlichting verbetert de leeromgeving. 

De adviseur van KLV Led Light Solutions zorgt voor de juiste ledverlichting afhankelijk van het gebruik van de lokalen, de wensen en het budget. De juiste keuze van armaturen en dimsystemen is belangrijk. Er kan bv. gevarieerd worden in kleurtemperatuur (van warm wit licht naar neutraal of koud licht), aangepast aan het moment van de (les)dag of het (les)thema. Wij werken onder andere met Sunlike Led dat het zonlicht quasi perfect nabootst, ook wel ‘human centric lighting’ genoemd. Het product Lunar is hiervoor geschikt (ook gebruikt voor kantoorverlichting).

Wat is het verschil tussen warm en koud licht?

De kleurtemperatuur bepaalt of licht warm of koel oogt. De kleurtemperatuur van ledlampen wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Een lagere kleurtemperatuur produceert een warmer en meer ontspannen licht, een hogere kleurtemperatuur straalt een koeler en meer enerverend licht uit.

Wij maken verlichtingsoplossingen voor uw project op maat

Voor elke toepassing is de keuze van de juiste armatuur van belang voor de grootste energie-efficiëntie.
 

Recente realisaties

PROJECT CASES

Momenteel zijn er geen items aanwezig.